verjaardag seray en skottelbraaien
Door: Elke
Blijf op de hoogte en volg Elke
12 Mei 2008 | Zuid-Afrika, Pretoria
Vorige week is er van maandag t/m vrijdag weinig spannends gebeurd. Ik ben in Weskoppies geweest, maar daar ga ik niks over vertellen omdat dat te saai is voor deze site.
Ik begin gewoon bij zaterdag. Seray was op deze dag jarig en Sanne en ik hadden geregeld dat we konden gaan wildwater-raften op de krokodilrivier (hier zaten vroeger krokodillen, maar nu dus niet meer). Het was een hele leuke ervaring. Op sommige momenten moest je heel erg je best doen om in je bootje te kunnen blijven en op andere momenten kon je uitrusten en genieten van de mooie natuur om je heen. Soms leek het echt alsof we door een oerwoud gingen, door de aapjes, exotische vogels en andere dieren die overal om ons heen waren. Aan het einde van de route heeft Seray nog een duik genomen van een rots in het ijskoude water. Zij liever dan ik ;-).
Na de lunch zijn we weer onderweg gegaan naar het guesthouse. Daar hebben we Seray afgezet, omdat Sanne en ik nog een grote chocoladetaart wilden gaan halen zodat ze kon trakteren in het guesthouse. Sanne moest eerst nog even geld afhalen bij de standardbank en daar is ze beroofd geworden van haar pinpas.
Het was best dom van ons allebei dat we niet beter hadden opgelet. De mannen hadden ons vantevoren natuurlijk al zien aankomen en hebben met de automaat geklooid zodat haar pasje er niet meer uit kwam. Ze bleven constant aandringen dat ze haar wel zouden helpen en vertelden haar dat ze haar pincode nog eens moest intoetsen. Toen ze die gezien hadden gingen ze voor het apparaat staan om met een ander pasje het pasje van Sanne uit de automaat te halen. En toen waren ze heeeeel snel weg. Gelukkig kon Sanne vrij snel haar pasje blokkeren, dus we denken niet dat ze geld hebben kunnen afhalen. Ik vond het ook best wel raar dat er zoveel mensen om ons heen stonden die wisten wat er ging gebeuren, maar ons niet hielpen. Maar goed, vanaf nu letten we wel weer wat beter op!
Toen Sanne haar taart ging uitdelen in het guesthouse bleek dat we opeens heel veel vrienden hadden. Iedereen was best wel bereidt om een liedje te zingen voor een stuk taart, dus het werd gezellig druk aan de tafel.
Toen de taart op was zijn we nog even naar de Unionbuildings gegaan waar Justin (een van de jongens van het guesthouse) heeft geprobeerd om ons te leren dansen. Hij kent echt heel veel verschillde soorten danspasjes en het was erg gezellig, maar het meeste ben ik nu alweer vergeten.
Zondag waren we uitgenodigd bij de moederdag-braai van een nicht van Agnes. Het eten was natuurlijk lekkerder als dat in het guesthouse, maar ons gezelschap was boven de 70 jaar dus we hadden niet veel dezelfde interesses. Er was een man die jonger was, maar daar hadden we ook niet veel mee gemeen. Hij is 38 jaar en woont nog steeds bij zijn moeder. Het gebeurd hier best veel dat kinderen oneindig lang bij hun ouders blijven wonen, maar voor ons is dat een beetje vreemd.
Binnenkort probeer ik weer een paar foto's bij dit bericht te plaatsen, maar nu moet ik eerst verder gaan met mijn verslag voor de begeleidster in Weskoppies...
Veel liefs, xx Elke
12 Mei 2008 - 08:09
L4:
Hoi Elke, Sanne en Seray,
wat een nare ervaring zeg! Goed dat Sanne het pasje meteen geblokkeerd heeft, blijft die schade in ieder geval beperkt.
Wat is in godsnaam een moederdag-braai??? Hoe bevalt 't eten zowiezo in Afrika?
Ik ben benieuwd naar jullie foto's!
Succes met je verslagen!!!!!
Lief, clim en elvier
12 Mei 2008 - 08:23
Elke:
He Elvier,
Een braai is een soort van BBQ, alleen wordt er bijna alleen maar vlees gegeten. Alles goed bij jullie? Kunnen jullie een beetje van het lekkere weer genieten of is het te druk op kantoor?
Groeten aan iedereen in ieder geval!
kus -
12 Mei 2008 - 10:39
Joke:
Lieverd, wat een schrik met jullie pasjes, gelukkig is de schade beperkt en het is een harde les, maar ook misschien wel "goed", omdat je vanaf nu wel beter uit zult kijken. Die dingen gebeuren nu eenmaal.Hopelijk wordt het wat positiever met je stage, in ieder geval maak je wat de rest betreft er zoveel mogelijk van, succes en tot gauw, liefs van Rob en Joke -
12 Mei 2008 - 11:13
Timmiebeer:
hoi hoi
dat is niet zo leuk ,maar gelukkig hebben jullie niks he.
zo`n stukje chocolade taart lust ik ook wel , en je moeder zeker weten ook. haha.dat raften lijkt me echt vet, dus geen krokedile dundee gespeelt op de rivier hahaah.geen duik genomen hoe kan dat nou.
moederdag braai? dus jullie hebben wijze verhalen gehoord van het oudere gezelschap, maar jullie hebben wel de gemiddelde leeftijd wat naar beneden gehaald haha.
ik ben benieuwd naar de foto`s
kuskus timmiebeer
13 Mei 2008 - 08:50
Lütfiye:
Hoi hoi,
Nou ik schrok er ook van van je verhaal over het bankpasje. Let goed op jezelf en ja zo leer je weer eens dat niet iedereen te vertrouwen is, wat in principe erg jammer is, maarja het is nu eenmaal zo op de wereld.
Ik vind het wel erg leuk om te lezen dat je steeds iets onderneemt en samen bent met de andere meiden etc. Gelukkig ben je niet alleen en dat geeft mij een fijn, gerust gevoel (in ieder geval wordt mijn schuldgevoel steeds minder).
nou als het aan mij ligt zou ik ook veel over mijzelf kunnen/willen vertellen, maar dat komt nog wel als je goed en wel terug bent.
Nog fijne dagen toegewenst en je weet mijn motto: geniet geniet geniet!!! :)
Groetjes xxx
Lütfiye -
13 Mei 2008 - 14:23
Thijs Penning:
Hey Elke,
ik heb net even de tijd genomen om al je berichtjes te lezen. Erg leuk wat je daar allemaal meemaakt (behalve dat pinpasverhaal dan)! Kan je inmiddels al een beetje Afrikaans? Ik vond 't namelijk vrij lastig te verstaan. En als je nog gaat rondreizen: Port Elizabeth is niet heel spectaculair, maar niet al te ver daarvandaan is Koffiebaai. Dat is echt het mooiste plekje op aarde en je kan er ook surfen! Veel plezier nog de komende tijd.
Liefs,
Thijs -
13 Mei 2008 - 15:26
MaMie:
Hoi Elke,
Nou ga ik je ff vertellen dat Lea heerlijke appeltaart aan 't bakken is. Ze is helemaal op de kooktoer, net heeft ze tarator gemaakt, je weet wel dat super lekkere bulgaarse knoflook gerecht ;).Zó nu heb ik je genoeg getreiterd met smakelijke gerechten, zie het maar zo: als je terug bent heb je er een keukenprinses bij die voor je kookt:)
Gisteren heb ik Anne's site bijgelezen, ze gaat na haar stage in Barcelona afstuderen in Curacao. Te gek hé, we hebben toch een reislustige familie!
Over je nare ervaringen wil ik het niet meer hebben hahaha, vanaf nu gaan jullie meiden alleen maar gezellige dingen beleven ZÓ is dat duidelijk!!!anders kom ik daar de boel 'ns even regelen ;0;0;0
nou sjatteke, dieke poene van os allemaol
en maak der get sjoans vaan!
maMie
14 Mei 2008 - 13:12
Anne:
Buenas tardes Elke!
Comó estas? Estoy muy bien aqui en Barcelona. Zo nu weer Nederlands! De hele familie Brouwer trekt massaal naar het buitenland, is daar een reden voor..?!!;).
Heb net ff al je verhalen gelezen, had nog geen tijd gehad ze allemaal op mijn gemak te lezen. Je maakt wel ongelooflijk veel mee, en niet alleen maar leuke dingen.. Zijn wel ervaringen die je kijk op het leven veranderen:D. In vergelijking met daar is het maar saai en goed geregeld hier in Spanje;).
Ben je ook een Afrikaanse taal aan het leren?
Heeeel veeel succes nog de komende tijd! Let goed op jezelf en je spulletjes:).
Adiosss prima!
Besitos xx -
14 Mei 2008 - 19:12
Michelle:
Heeeeee Elke
maar weer een berichtje van mij
ik dacht al dat ze daar alleen maar die eh pap aten :P maar jullie hebben dus ook chocoladetaart ;)
haha, dat wildwaterraften lijkt me wel heel stoer! maarjaa dat was het weer zo'n beetje..
xxx -
14 Mei 2008 - 19:28
Ans:
Als alles normaal verloopt valt er binnenkort wat in de brievenbus!!!!! Ik hoor het wel!!!
groetjes van allemaal!! -
15 Mei 2008 - 22:12
Leontien En René :
Na heel wat zoeken en vragen aan anderen, dan toch jouw site gevonden.
Wat een spannende belevenissen. Als je mensen hoort praten over Zuid-AFRIKA, dan zeggen ze steenvast, een van de prachtigste landen die ze berzocht hebben. Vooral de natuur en de vriendelijke mensen. Dus je boft wel effe. Veel plannen en nieuwe vrienden.
We hopen dat je een mooie stage zult hebben en veel petterende reizen.
En bedenk: De goede en mindere goede ervaringen zijn een verreiking voor de rest van je leven. Je zult er nog vaak aan terugdenken. Ook als je "ouder" wordt,blijft je dit bij. Zo is het mij ook vergaan. Op mooie zomeravond, als ik naar de sterren kijk (Liggend op een pak hooi), dan denk ik nog steeds terug aan de mooie gesprekken op mijn stageadres in Canada.
Meid hou je haaks, we zullen je volgen.
En veel plezier.
Groetjes van Leontien,René