kaapstad, mosselbaai en jeffreysbay - Reisverslag uit Pretoria, Zuid-Afrika van Elke Brouwer - WaarBenJij.nu kaapstad, mosselbaai en jeffreysbay - Reisverslag uit Pretoria, Zuid-Afrika van Elke Brouwer - WaarBenJij.nu

kaapstad, mosselbaai en jeffreysbay

Door: Elke

Blijf op de hoogte en volg Elke

07 Juni 2008 | Zuid-Afrika, Pretoria

Hallo iedereen,

Ik ben net terug van vakantie en meteen heb ik weer super veel post en mailtjes! (Ook de snoepjes van Jacq, Ans, Anne en rik zijn veilig aangekomen ;-)) Dank jullie wel allemaal!!!

Nou Kaapstad kan ik iedereen aanraden! Dit is echt een super gezellige stad waar veel te doen is. In het centrum valt er natuurlijk veel te beleven voor jongeren, maar er is ook mooie natuur en de sfeer is echt heel relaxed. Toen we op donderdagmiddag aankwamen en we de huurauto hadden opgehaald, zijn we eerst naar een pinguinstrand gereden. Best raar om die beesten hier te zien, ik dacht altijd dat die alleen in koude gebieden leefden (stom, stom, stom). Daarna zijn we doorgereden naar cape-point en kaap de goede hoop. Op deze (overigens wel mooie) plekken zijn we alleen even uit de auto gesprongen om een paar foto's te nemen omdat het heel hard regende. Dat was wel een beetje jammer, maar ik kan in ieder geval weer zeggen dat ik er geweest ben :-)
Op vrijdag zijn we naar Robbeneiland geweest. We moesten met de boot over de atlantische oceaan en ik wordt nogal snel misselijk, dus ik lag als een groen hoopje tegen het dek geplakt terwijl de rest was aan het genieten van het blijkbaar schitterende uitzicht. Uiteindelijk was het de moeite wel waard, want Robbeneiland is heel indrukwekkend. Onze gids was een ex-gevangene, dus hij kon uit eigen ervaring vertellen. Een dokter op het eiland heeft me wat pilletjes gegeven zodat ik op de terugweg niet zo ziek meer zou worden en gelukkig hielpen die goed!. 'S middags hebben we nog wat geshopt en 's avonds zijn we uitgegaan. In het begin moest ik erg wennen aan de vreemde (zich constant herhalende) muziek in een van de clubs, maar toen we club 'Zula' ontdekt hadden werd het een super avond!
Op zaterdag zijn we op de tafelberg geweest. Dit was ook heel erg mooi, maar verrekte koud. Daarna hebben we even 'duur' gedaan op een terras op de boulevard. We voelden ons een beetje in miami :-) Toen het eten op was hebben we op het strand zogenaamde 'springfoto's' gemaakt en een paar zandkastelen gebouwd (ja, dat blijft leuk).

Op zondag zijn we vertrokken naar Mosselbaai.Onderweg stopten we bij een aantal dorpjes langs het strand maar die waren nogal uitgestorven omdat er die dag geen stroom was. We probeerden walvissen te zien bij Gansbaai, maar blijkbaar was het walvisseizoen nog niet begonnen. In Mosselbaai hebben we een te gekke slaapplaats gevonden. Op het strand stond een oude trein, waar nu backpackers in mochten overnachten. Een prachtig uitzicht had ik vanuit mijn coupe, maar die treinbankjes slapen alles behalve comfortabel. Maar goed, dat hoeft ook niet he, zo'n kans krijg je nou eenmaal maar 1 keer...

Op maandagavond zijn we aangekomen in Jeffreysbay. We hebben voor deze dagen een heerlijk luxe appartement gehuurd, zodat we een beetje leefruimte hadden (constant bij elkaar op de lip is ook niet alles). De anderen waren zo vriendelijk om mij in het tweepersoons roze bed te laten liggen, dus ik was helemaal in mijn element!
Op dinsdagmorgen hadden we surfles. Dit was echt heel erg leuk. Het is best moeilijk om op die ellendige plank te blijven staan, maar we hebben veel lol gehad. Die middag heb ik ook dolfijnen gezien (voor een hollands meisje heel bijzonder, maar die mensen daar vonden het de normaalste zaak van de wereld).
Woensdag was een saaie dag omdat het de hele dag regende en best koud was. We hebben onze dag eigenlijk een beetje verspilt met autorijden en film kijken. Op donderdagmorgen hebben Sanne & Seray nog geprobeerd te surfen, ik heb de bloopers gefilmd en Bjarni lag te lezen.
Na de lunch moesten we vertrekken naar Port Elisabeth omdat we een vliegtuig moesten halen.

Ik heb heel erg genoten van de vakantie en voor m'n gevoel is ie veel te snel voorbij gegaan! Nu maar hopen dat de tijd zonder Sanne & Seray (en met weskoppies) net zo snel voorbij gaat. Ik ga nog even wat foto's bij dit bericht plaatsen en dan is de tijd voorbij...

Heel veel liefs, groetjes xx Elke

• 06 Juni 2008 - 12:31

Timmiebeer:

hey hey
    zo weer een hele ervaring erbij, vakantie gaat snel he, ik zie dat je tijdens de vakantie je lijstje met daar ben ik ook geweest aardig hebt aangevult,even tussendoor bedankt voor je kaartje.
    een roze bed,toch nog een btje kleur van de smaragdstraat in zuid afrika hahaha. gelukkig hadden ze pilletjes tegen zeeziek,heb je tenminste op de terugreis kunnen meegenieten van het uitzicht,och duur gedaan is niet erg , je komt er waarschijnlijk maar 1x in je leven dus genieten maar. en de dolfijnen gezien,ik zou er ook van opkijken als ik ze zou zien.ihihih. dus alles bij elkaar was het een geslaagde vakantie.nog 1.5maand.
    tja en hier hebben we straatspeeldag gehad:P en ben net klaar met 4dgn werken op pinkpop. verder de weerberichten van deze kant ,als ik nu naar buiten kijk veel bewolking kans op een bui met een max.temperatuuuuuur van 18 grd. en wat zeggen we dan, oet moennnn tot de volgende keer.
    kuskus timmiebeer.

• 06 Juni 2008 - 12:42

MaMie:

Die timmiebeer is unne sjnelle hé;)
    Ik kom net binnen van boodschappen doen bij Jan L...(mag ik hier reclame maken hahaha)en werdt weer door weet ik wie aangehouden met vragen over hoe het met jou gaat. Ik weet geen namen maar van allemaal de groeten!!!
    Over 'n uur gaan we bellen en bijkletsen over je vakantie...je verhaal op de site is geweldig maar ik verheug me erop je stem weer te horen.
    Zo, dus nu ga ik nu snel alle boodschappen opruimen en wat eten in de pan gooien voor lea straks.
    dieke poen van mich veur dich

• 06 Juni 2008 - 14:06

Lutje:

heyyy meid, wat een geweldige verhalen allemaal, dit allemaal ware verhalen om jaloers op te worden natuurlijk! Ik vindt het steeds super dat je van elke dag iets moois probeert te maken, ook al is weskoppies iets minder, dat moet je maar compenseren met je hele mooie dagen die je hebt meegemaakt en nog hopelijk zal meemaken!! Wanneer ben je klaar en keer je weer terug naar hup hup Holland :) ja ok het is nog niet de tijd om dit te vragen maar ben toch benieuwd wanneer ik de half afrikaanse Elkie ga zien :):p
    Nou geniet nog van je dagen en let goed op jezlef. Dikke knuf, groetjes

Lütfiye

• 06 Juni 2008 - 19:46

Michelle:

Hai hai lieve Elke

Oh ik was al op je verhalen over kaapstad aan het wachten. Dat lijkt me nou zo geweldig daar! Dat je hebt leren 'surfen' en dolfijnen hebt gezien, echt wat een supertijd moet jij hebben zo heel ver van ons ;)
    Ik ga morgen naar parijs en vind dat al best een eind hihi.
    Maarja, ik zie je pas over een hele tijd, kwam ik achter. Ik ben namelijk net op vakantie als jij terugkomt :( maar, ik zie je ergens rond 16 juli ofzo!

Nog veel plezier/succes bij de westkoppies.

Kus Michelle.

• 06 Juni 2008 - 21:03

Kelly:

Wat een leuke verhalen weer zeg.. Ben je weer wat mooie ervaringen rijker he..
    En ik moet zeggen!! wat een prachtige foto's!! vooral die met die pinguins en die met het ochtenduitzicht zijn echt helemaal geweldig. heb je misschien een professionele fotograaf meegenomen:P
    Die kleuren zie ik hier op 12 hoog ook vaker en die palmboom en het water denk ik er de volgende keer gewoon bij ;)
    Heel veel plezier en succes nog!!

Tot het volgend verhaaltje ;)

Veel liefs Kelly

• 07 Juni 2008 - 06:37

Bart Evers:

Heey Elke,

geweldig die verhalen van je en om eerlijk te zijn ben ik best trots op je dat je daar helemaal alleen heen bent gegaan..ik weet het ik reageer misschien te weinig maar heb wel tot nu toe al je verhalen gelezen..heel veel succes en plezier verder daar in Afrika.

groetjes Bart

• 07 Juni 2008 - 07:06

Bart Evers:

Heey Elke,

groetjes Bart

• 07 Juni 2008 - 08:13

Laisla En Cauê:

Lieve Elke, Bedankt voor de mooie welpjeskaart en wat een coole pinguins op het strand!!! Liefs van Laisla en Cauê

• 08 Juni 2008 - 12:09

Joke:

lieverd,ik lees net over je vakantie.Overigens nog bedankt voor je gezellige kaart. Ik ben het eens met wat de vorige schrijvers zeggen, nl. als je stage dan niet zo geweldig is, dan moet je maar veel extra genieten van alle andere dingen!!!!
    Niek is sinds een week weer thuis, voor ons heel gezellig, voor hem ook natuurlijk, maar hij moet wel weer erg wennen, zo van de en cultuur in de andere,het zal wel even tijd nodig hebben. Op dit moment is het hier prima weer en ik kom dan ook net van de tennisbaan, waar ik ging kijken naar Rob z'n laatste competitiewedstrijden, leuk en heerlijk in het zonnetje.Hier verder alles goed, veel lieve groeten van ons allemaal, Rob en Joke, ook van Rens, Thijs en Niek, tot gauw

• 12 Juni 2008 - 14:49

Myriam:

Een wat late reactie, maar we hebben onszelf afgelopen week voorbij gerend ! Druk, druk, druk. Maar even: wat een prachtige foto's ! Zo wil ik 's ochtends ook wel wakker worden, zélfs in een trein. Geweldig ! Nog een kleine 4 weken en dan ben je weer thuis. We hopen dat je het nog een beetje redt bij de weskoppies, maar je kunt in ieder geval gaan aftellen. Dan valt het allemaal mee. Nog even goed nieuws van hier: Eefke heeft vandaag gehoord dat ze geslaagd is !
    Groetjes van ons 4 en drink maar wat lekkers op Eefke d'r slagen !

• 13 Juni 2008 - 09:29

L4:

Hoi Elke, sorry dat ik nu pas reageer. Wat heb je een fantastische vakantie gehad, prachtige foto's!
    Je bent nu met de laatse fase va je stage bezig?
    Je krijgt de groetjes van de CIOS-boys, de hele zeskamp is letterlijk in 't water gevallen. Ik heb 't nog nooit zo hard en zo lang zin regenen.
    Doe je heel veel groetjes aan Sanne?
    Liefs, elvier

• 13 Juni 2008 - 18:20

Hein:

Hoi Elke,

wat zijn dit weer leuke verhalen wat je toch niet allemaal kan meemaken in een vreemd land niet, ook wij gaan morgen naar een vreemd land wij vertrekken dan voor twee weken naar Mallorca.
    Wij wensen jou twee prettige weken en we melden ons over twee weken weer bij je als wij weer terug zijn.

groetjes en een dikke knuffel van ons,

Yolanda en Hein

• 15 Juni 2008 - 14:58

SWA:

hey Elke,
    leuk om van je te lezen en goed om van je te horen(thuis) Hier regent het tussen de buien door....maar voor de rest alles palleti. Goed dat ze overal pilletjes voor hebben anders had je maar voor de helft ervan kunnen genieten.

See you!
    X

• 16 Juni 2008 - 07:35

Sanne:

hee mup!

Geniet er nog even van! (zelfs van je huisdieren en het soepvlees)voor je het weet ben je weer thuis. En dan blijkt dat er vrij weinig veranderd is, haha
    kus sanne

• 16 Juni 2008 - 18:37

Roboja:

Wel een beetje late reactie van ons 3tjes maar we zijn net 10 dagen in Portugal geweest en hebben lekker gerelaxed en veel gezwommen. Fijn dat jullie ook een leuke vakantie hebben gehad. We vinden het zo goed van je dat je er toch nog iets positiefs van maakt.
    Veel "plezier"en tot snel......

Kus en kroel van Jacq Rob en Bo

• 20 Juni 2008 - 11:28

Rinmajama:

Ha puupke,
    Enne? dipje?
    Komop meid, we tellen samen met je af!
    We zijn er zeker van, dat je dit gaat redden.
    Ik zal thuis even meedenken, voelen en knuffelen voor jou.
    Alles kump good!!!!!!!!!!
    Sjterrikte mit de litste loodjes en tot sjnel!

Dikke poene van Janine, Marcel, Maurice en Riny

• 27 Juni 2008 - 07:05

Yvonne :

Hallo Elke
    ik wil je even laten weten dat we je missen en we zijn weer blij jouw en sanne weer te ontmoeten.Dikke p;oen van de meisjes van Obralan. Goede reis terug en tot gauw.Geniet nog maar even van al dat moois in Afrikia.Yvonne

• 15 Juli 2008 - 16:45

Beutjes:

Welkom in heële Elke.
    Leuk dat je er weer bent. Zie je vast gauw weer Bie d'r Jan ( Linders).