lang geleden he... - Reisverslag uit Pretoria, Zuid-Afrika van Elke Brouwer - WaarBenJij.nu lang geleden he... - Reisverslag uit Pretoria, Zuid-Afrika van Elke Brouwer - WaarBenJij.nu

lang geleden he...

Door: Elke

Blijf op de hoogte en volg Elke

28 Juni 2008 | Zuid-Afrika, Pretoria

Hallo Iedereen,

Alles goed in Nederland? (Behalve dat de duitsers weer eens beter voetballen dan wij.) De afgelopen weken had ik geen beschikking over een computer, vandaar dat ik nu pas schrijf. Als ik terug kwam van stage was het etenstijd en daarna is het hier al donker.
Nu heb ik vrij en zit ik in het internetcafe in mn straat omdat ik van mams hoorde dat het weer tijd wordt voor een nieuw verhaaltje.

Na m'n vakantie ben ik nog een paar weken in Weskoppies geweest, maar ik werd er niet echt gelukkig van. De details zal ik iedereen besparen, maar na die paar weken wilde ik heel graag naar huis. Ik zag het nut er niet van in om hier langer te blijven en miste iedereen thuis erg. Agnes vond dat ik wel eerst een paar dagen in een privekliniek moest werken, zodat ik zag dat het niet overal zo is als in Weskoppies. Hier was ik het ook wel mee eens. Ondertussen heb ik geprobeerd m'n ticket te veranderen, maar aangezien het hoogseizoen is in Europa is dit vrijwel onmogelijk.

Vorig weekend ben ik met Collette en Bjarni naar de moresonranch geweest. Dit is een leeuwenboerderij, waar ze ook krokodillen hebben en er lopen veel verschillende soorten wilde bokken e.d. rond. Dit was echt een plek voor blanke Afrikaners (er werd veel gejaagd, gezopen en er werd gedanst op een soort van Frans Bauer zomerhits). In het begin vond ik de sfeer een beetje raar en vond ik het zielig dat allemaal die mooie dieren werden afgeschoten, maar je raakt er wel snel aan gewend. Uieindelijk heb ik een heel relaxed weekend gehad. Hier heb ik trouwens ook geleerd hoe ik moet sakkie-sakkiedansen (dit was altijd al mijn droom, hahaha ;-)) oftewel lange arm dansen. Ook was er een groot verwarmd zwembad waar ik dankbaar gebruik van heb gemaakt (meestal was er niemand anders, dus lekker rustig)

Afgelopen woensdag was de laatste dag in de privekliniek (betere omstandigheden voor de patienten, maar hier gebeuren net zo goed hele rare dingen). De resterende dagen ga ik gebruiken om mijn verslagen te maken, aangezien datgene wat ik gemaakt had op mijn USB-stick stond en er door een virus nu niet meer op staat.

Ik ga geen nieuwe foto's meer op de site zetten, omdat ik anders mijn camera mee naar het internetcafe moet nemen en dat is geen goed idee.

Als er nog iets spannends gebeurd laat ik het snel weer weten... Beloofd!

Over 10 dagen vertrek ik alweer naar huis, dus ik zie jullie gauw weer!

Groetjes xx Elke

• 27 Juni 2008 - 12:43

Anja:

Heee Elke!
    Leuk weer een nieuw berichtje! Jammer dat je stage dr niet veel beter op geworden is, maar gelukkig kan je daarnaast wel leuke dingen doen! Die leeuwenboerderij klinkt in ieder geval wel apart ;) Nou meis geniet er nog van de laatste 10 dagen! succes met je verslagen en we gaan snel iets drinken als je terugkomt! Dikke kus!

• 27 Juni 2008 - 12:53

Anja:

Heee Elke!

• 27 Juni 2008 - 13:02

Joke:

Nou lieverd, nu kun je de dagen af gaan tellen, heerlijk voor je. We wensen je een laatste goede tijd en een heel goede terugreis. Liefs van Rob en Joke

• 27 Juni 2008 - 13:25

Dees:

Elke!
    Watskeburt? Wat vervelend van Weskoppies! Germ wat shit dat je niet naar huis kon komen mja nog ff geduld hebben dus? Nou ik leef super met je mee en wil snel alle details horen van hoe t is gegaan! Doe voorzichtig en denk maar aan al die lieve mensen die strax superblij zijn om je weer te zien als je terug bent!
    Kusjeeeeee

• 27 Juni 2008 - 13:57

Kelly:

Hoi Elke,
    Shit zeg dat het er niet beter op is geworden!! gelukkig kun je nu ECHT af gaan tellen om weer bij je familie, vriend en vrienden te zijn!
    Succes de laatste dagen (ook met je verslag natuurlijk) en alvast een lange maar fijna terug reis!!
    Kusjeeeeeeee van Kel;)

• 27 Juni 2008 - 18:07

MaMie:

Aftellen....dat doen wij hier ook, 9 dagen en vandaag nog 'n paar uurtjes en dan ga je vliegen!!!
    Wat leuk dat 'tje in het zand voor M'bark, hij krijgt de eerste zoen op Brussel airport!
    Doei lieverd, tot belles en diekepoene van ons allemaal

• 27 Juni 2008 - 18:12

Mam:

Nou zeg...had ik 'n mooi 'hartje' gegoogeld, pakt ie dat niet. Het was leuk bedoelt in ieder geval hahaha. Dénk het maar vóór de komma van 'tje !
    doei

• 27 Juni 2008 - 19:43

Lütfiye:

He he meid eindelijk weer leven in zicht!! Je hebt wel al leuke foto's gezet mooi om te zien.
    Wat jammer dat het je tegenviel en nog erger van je verslagen, maar kop op nof efkes en je bent weer in vertrouwde armen :) Wel jammer dat je niet 4 juli op school kunt zijn voor certificaat uitreiking en uitleg 4de jaar. maar ja eerst maar goed en wel aankomen de rest volgt vanzelf wel. Ik ben wel benieuwd naar je details en hoop dat we straks snel weer bij kunnen kletsen! Nou nog veel succes en let goed op jezelf.

Fijn weekend,

groetjes

Lütfiye

• 27 Juni 2008 - 23:12

Frenny:

Heey Elke,

Jammer dat het niet helemaal naar je zin is daar, ik vroeg me al af wanneer er weer een berichtje kwam, ze zijn leuk en intressant om te lezen!
    Veel succes nog de laatste daagjes!

Groetjes xxx Frenny

• 27 Juni 2008 - 23:37

Gus SW:

Dago-te Elke,

Daar ben je weer terug op de site.
    De avonturen in Afrika zitten er weer bijna op.
    Bij avonturen weet je immers nooit wat er gebeuren gaat.
    In elk(e's) geval kun je nu een mening vormen en vertellen wat anderen niet weten, ervaring is nooit slecht.

De Nederlanders kunnen dan wel niet voetballen, de Limburgers wel racen!!
    Jos Verstappen heeft met zijn team in de LM2 klasse de 24-uurs Race van Le Mans (Fr) gewonnen, ff niet vergeten hé.

Weskoppies heet voortaan WesNOPPIES en Elke komt weer terug naar warm en licht Limburg.
    Alvast een goede vlucht gewenst, vidimus.

Gus SW en Caroline

• 28 Juni 2008 - 03:27

Marlies:

Waaah ons zie je nog niet zo snel, maar ja zelf schuld zullen we dan maar zeggen ;) We zitten sinds 2 weken in ons eigen huis en al is er nog veel te doen is dat al erg genieten :) Groetjes, goede terugreis naar NL en tot chats en zo daarna!

• 28 Juni 2008 - 13:43

Roboja:

Wat hadden we je graag een onvergetelijke ervaring gewenst. het mocht niet zo zijn. Ook wij tellen de dagen af hoor. Tot heel heel snel lieverd.
    Kus en kroel van Jacq Rob en Bo

• 29 Juni 2008 - 10:46

Timmiebeer:

hoi hoi, ja vanaaf idd spanje duitsland ,ik had al navraag gedaan wrom het zolang stil was.
    leuk zo`n leeuwenboerderij, en die dans mag je wel es voordoen klinkt als de nieuwe macarena hahah. chille chille in het zwembad lekkr moet ook kunnen he. nog 10 dgn nu is het egt aftellen, tel met je mee haha. zal wel veel werk zijn al die verslagen maken,ik ben vanmorge om 5.30u teruggekomen van amsterdam heb daar 5 dgn gewerkt.nou zet hem op nog ff die laatste daagjes, en dan zie ik je volgende week, en dan mag je alles in geuren en kleuren vertellen ben benieuwd.

kuskus timmiebeer

• 30 Juni 2008 - 14:14

Ans:

Nog een weekje en dan ben je ook weer terug op het nest, net zoals Anne. Toch snel omgegaan, hè???
    Dieke poene!!!!!!!!

• 30 Juni 2008 - 22:00

Sanne:

hee mup!

nog even volhouden! hoe bevalt het op je nieuwe logeeradres?
    x san

• 30 Juni 2008 - 22:28

Rene Kremer.:

Elke,
    Leuk je verhaal weer te lezen.
    Het zit er bijna op.
    Maar wat een prachtige ervaringen.
    Marion Smeets is vandaag vertrokken naar India,
    Meer informatie op www. cluster2 global-exploration.nl#home
    En een ander nichtje was op stage in Hong Kong en zit nu op de Filipijnen. en komt terug als wij op vakantie gaan. (Kelly nemen we dan mee naar oostenrijk.)
    Goede terugreis alvast.
    Koffer zal wel te klein zijn, letterlijk en figuurlijk.
    Groetjes Leontien en René Kremer-Smeets.
    Dea va Mamelis.

• 01 Juli 2008 - 19:35

Kristie:

Hee Elke!

Nog ruim een week en dan ben je eindelijk weer hier. M'bark is de dagen al aan het aftellen! Heb met veel plezier al je verhaaltjes hier gelezen, maar kan niet wachten om al je verhalen en ervaringen in het echt te horen! Helaas verliep je stage niet zoals je gehoopt had, maar alle leuke ervaringen maken dat wel weer goed toch?
    Tot binnenkort dan maar? Geniet nog van je laatste dagen en een hele goeie terugreis!

liefs Kristie

• 02 Juli 2008 - 13:45

Michelle:

Heee Elke,
    Bark zei dat je weer een nieuw verhaaltje had, dus gauw ff lezen. We zijn echt af aan het tellen op het werk. Maar als iedereen je al ziet ben ik weg :(
    Duss daarna ga ik je extra hard knuffelen! hihi.

Heel veel plezier maandag met Bark ;) maar dat moet vast wel lukken.
    Probeer nog een beetje van je laatste daagjes Afrika te genieten.

Kusjes Michelle :)

• 02 Juli 2008 - 13:45

Michelle:

Heee Elke,
    Duss daarna ga ik je extra hard knuffelen! hihi.

Heel veel plezier maandag met Bark ;) maar dat moet vast wel lukken.
    Probeer nog een beetje van je laatste daagjes Afrika te genieten.

Kusjes Michelle :)